7 Eleven lokasi dan waktu operasi

Baca lebih lanjut

Mengenai 7-Eleven

7-Eleven Malaysia Sdn Bhd yang dimiliki oleh 7-Eleven Holdings Berhad adalah pemilik dan pengendali kedai runcit serbaneka 7-Eleven di Malaysia. Ia merupakan pelopor dan sebuah ikon kedai runcit serbaneka yang sangat dikenali ramai di Malaysia sejak ditubuhkan lebih 35 tahun yang  lalu, iaitu pada tahun bulan Jun 1984. 7-Eleven adalah kedai runcit serbaneka dibuka 24 jam yang utama dan sangat popular di kalangan rakyat Malaysia.

Dengan rangkaian kedai berjumlah lebih 2400 yang terdapat di seluruh Malaysia, 7-Eleven Malaysia merupakan rangkaian kedai runcit serbaneka yang terbesar. Setiap hari, lebih 900,000 pelanggan mengunjungi 7-Eleven. Kini kita boleh mendapati kedai 7-Eleven juga di Kelantan, Terengganu, Sabah dan Sarawak.

Syarikat induknya ialah 7-Eleven Inci, yang pada asalnya berniaga sebagai sebuah syarikat yang menjual ais yang bernama The Southern Ice Company yang diasaskan oleh J. C. Thompson pada tahun1927 di Dallas, Texas, Amerika Syarikat. Dengan sokongan padu yang diberikan oleh pelanggan, Syarikat ini telah terus berkembang hinggalah menjadi kedai konsep runcit serbaneka yang moden.

Antara perkara-perkara yang menarik mengenai 7-Eleven Malaysia ialah:

Kenapa Orang Ramai Suka Membeli-belah di 7-Eleven

Lokasi Berdekatan & Waktu Operasi

Gunakan kebijaksanaan siber anda untuk mengetahui promosi, katalog barangan atau lokasi kedai 7-Eleven secara dalam talian. Layari https://www.7eleven.com.my.

Iklan terkini
Peruncit - barang runcit