7 Eleven lokasi dan waktu operasi

Di sini anda boleh mendapatkan semua informasi yang kami ada mengenai 7 Eleven, termasuk lokasi 7 Eleven serta kedai, dan waktu operasi paling biasa kedai 7 Eleven. Di My Katalog ini, anda boleh mendapatkan semua informasi yang anda perlukan, seperti lokasi kedai dan waktu operasi kedai untuk peruncit kegemaran anda, termasuk 7 Eleven.


Iklan 7 Eleven
Iklan 7 Eleven
Iklan 7 Eleven
Lokasi 7 Eleven

Mengenai 7-Eleven

7-Eleven Malaysia Sdn Bhd yang dimiliki oleh 7-Eleven Holdings Berhad adalah pemilik dan pengendali kedai runcit serbaneka 7-Eleven di Malaysia. Ia merupakan pelopor dan sebuah ikon kedai runcit serbaneka yang sangat dikenali ramai di Malaysia sejak ditubuhkan lebih 35 tahun yang  lalu, iaitu pada tahun bulan Jun 1984. 7-Eleven adalah kedai runcit serbaneka dibuka 24 jam yang utama dan sangat popular di kalangan rakyat Malaysia.

Dengan rangkaian kedai berjumlah lebih 2400 yang terdapat di seluruh Malaysia, 7-Eleven Malaysia merupakan rangkaian kedai runcit serbaneka yang terbesar. Setiap hari, lebih 900,000 pelanggan mengunjungi 7-Eleven. Kini kita boleh mendapati kedai 7-Eleven juga di Kelantan, Terengganu, Sabah dan Sarawak.

Syarikat induknya ialah 7-Eleven Inci, yang pada asalnya berniaga sebagai sebuah syarikat yang menjual ais yang bernama The Southern Ice Company yang diasaskan oleh J. C. Thompson pada tahun1927 di Dallas, Texas, Amerika Syarikat. Dengan sokongan padu yang diberikan oleh pelanggan, Syarikat ini telah terus berkembang hinggalah menjadi kedai konsep runcit serbaneka yang moden.

Antara perkara-perkara yang menarik mengenai 7-Eleven Malaysia ialah:

 • Bukit Bintang adalah lokasi pertama kedai 7-Eleven di Malaysia yang masih menjalankan perniagaan sehingga hari ini.
 • Minuman sejuk berais Slurpee dan Bid Gulp hanya terdapat di kedai di 7-Eleven.
 • Kedai 7-Eleven yang ke 1000 di buka di Bandar Sunway. 
 • Di Malaysia, Hari 7-Eleven disambut pada setiap 7 November (7/11) bukan pada 11 Julai. 
 • Kedai 7-Eleven Malaysia yang ke 1600 telah dibuka di Publika Solaris pada 18hb Jun 2014 dengan konsep serba baru.
 • 7-Eleven juga mengadakan promosi jualan produk dari masa ke semasa seperti untuk piala dunia.
 • Tiada perkhidmatan ujian kehamilan, tekanan darah di 7- Eleven.
 • 7-Eleven berperanan sebagai sebuah kedai komuniti yang sentiasa bekerjasama dan menyumbang kepada pembangunan dan kesejahteraan komuniti setempat.

Kenapa Orang Ramai Suka Membeli-belah di 7-Eleven

 • Kemudahan 24 Jam: Kebanyakan keperluan rumah didapati di 7-Eleven.
 • Pelbagai Barangan: Senarai produk 7-Eleven merangkumi pelbagai jenis keperluan harian orang ramai seperti makanan ringan, alat-tulis, ketulan ais dan pelbagai jenis minuman seperti Pepsi, Spritzer, Mountain Dew, Yeos, macam macam lagi jenama yang lain. Terdapat juga barangan kegunaan khusus seperti baju hujan, ubat-ubat dan kondom pada harga yang biasa. Premis yang Bersih: Setiap kedai 7-Eleven bersih dan barangan tersusun rapi untuk memudahkan pelanggan.
 • Kemudahan Bayaran dan  ATM: Terdapat pelbagai jenis aplikasi bayaran yang di terima oleh 7-Eleven seperti TouchnGo, Alipay dan Razer Pay. Kemudahan ATM bank juga terdapat di kebanyakan kedai 7-Eleven.  
 • Makanan dan Minuman Ringan: Terdapat pelbagai jenis makanan dan minuman yang panas seperti mi dan kopi dan yang sejuk seperti slurpee dan big gulp serta beberapa tempat duduk yang disediakan untuk kemudahan pelanggan. Senarai harga yang di pamerkan adalah bertepatan dengan harga rasmi barangan.

Lokasi Berdekatan & Waktu Operasi

Gunakan kebijaksanaan siber anda untuk mengetahui promosi, katalog barangan atau lokasi kedai 7-Eleven secara dalam talian. Layari http://www.7eleven.com.my.

Gedung 7 Eleven