2nd proof S2
I
S
O
M
O
R
P
!
R
U
S
O
BR
PREMIUM
COOKWARE
AT GREAT VALUE
9
1. Avon MasterCook
Fry Pan with Lid 28cm 6216-7
Bahan: Granit seramik
Biasa: RM219.90 WM / RM241.90 EM
176.00
RM
Perkakas memasak premium
pada nilai hebat
WM
RM193.60 EM
harga bersih
2. Stock Pot with Lid 28cm
0684-2
Bahan: Granit seramik
Biasa: RM279.90 WM / RM307.90 EM
222.00
RM
WM
RM244.20 EM
harga bersih
2
dengan setiap pembelian bernilai RM30.00 WM /
RM34.50 EM di Brosur ini.
1
AYAM RANGUP BAWANG PUTIH
BAHAN-BAHAN:
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
AVN_270314_C01_P08-09_S3.indd All Pages
2 keping dada ayam, ketuk sedikit agar lebih leper
1 ulas bawang putih*
1 biji lemon, kikis kulitnya*
1 telur
6 keping biskut cream crackers*
2 sudu besar lepa susu (butter)*
2 sudu tepung serbaguna
Secekak kecil daun parsley
Minyak zaitun
Secubit garam & lada hitam*
PENYEDIAAN:
1. Kisarkan kesemua bahan (*) sehingga halus.
Pindahkan ke pinggan. Dalam pinggan kedua,
ratakan tepung.
2. Pukul telur dalam mangkuk.
3. Celup dada ayam dalam tepung hingga tersalut
sepenuhnya, kemudian celup dalam telur. Celup pula
ke dalam bahan kisar sehingga tersalut sepenuhnya.
4.Panaskan Fry Pan pada api sederhana.
Masukkan minyak dan masak ayam dalam 4-5 minit
di setiap permukaan. Angkat bila ayam tampak
keemasan dan rangup.
5. Hidangkan bersama sepotong lemon dan secubit
garam. Ayam boleh dimakan bersama salad atau
sayur-sayuran lain.
13/11/20 1:56 PM