Isetan lokasi dan waktu operasi

Di mana untuk menjumpai kedai

Baca lebih lanjut

Mengenai Isetan

Isetan adalah kumpulan korporat yang terutama di negeri Jepun di dalam industri peruncitan. Gedung-gedung Isetan di Jepun dan di seluruh dunia terkenal dengan jualan barangan berkualiti tinggi dan Isetan antar yang paling dipandang tinggi dalam hal ini di negara  Jepun. Pada tahun 1970, Isetan membuka gedung perniagaan di Singapura yang merupakan gedung pertamanya di luar negara Jepun. Ini diikuti pula oleh pembukaan gedung-gedung di Malaysia, Thailand dan China. Isetan adalah syarikat Jepun yang pertama yang mendirikan operasi perniagaan runcit di luar negara Jepun.

Isetan Kuala Lumpur menyambut ulang tahunnya yang ke 20 di Malaysia dan sejak itu ia telah bekerjasama dengan lebih 1000 tenaga kerja Malaysia di dalam pelbagai segmen pembuatan dan reka-bentuk bagi menghasilkan produk-produk berkualiti tinggi dan mewah, dari pakaian dan kasut kanak-kanak dan orang dewasa. Kini terdapat 4 gedung Isetan di Malaysia iaitu di kompleks beli-belah Lot 10, Suria KLCC, 1 Utama dan the Gardens Mid Valley.

Sejarah penubuhan dan perniagaan Isetan amat menarik dan merentangi lebih seratus  tahun iaitu sejak penubuhannya ditahun 1886. Ketika itu Isetan membuat dan menjual pakaian tradisional Jepun, iaitu fesyen ‘kimono’ yang berkualiti.  Hari ini ibu pejabat Isetan terletak di Shunjuku-Tokyo Japan dan operasi perniagaannya pasar raya besarnya merentangi lebih separuh abad.

Ramai pelanggan menyukai gedung dan barangan Isetan yang sinonim dengan kualiti dan kemewahan. Layanan pekerja dan perkhidmatan pelanggan dari Isetan juga amat baik dan profesional sinonim dengan budaya pemilik Jepunnya. 

Kenapa Orang Ramai Suka Membeli-belah di Isetan

Strategik:  Kedudukan lokasi keempat-empat gedung Isetan yang amat strategik iaitu di kompleks-kompleks beli-belah terbaik dan mewah sekitar Kuala Lumpur .

Kualiti: Golongan pertengahan amat menyukai gedung Isetan yang menawarkan pilihan dari senarai barangan berjenama atau brand list dan berkualiti mewah.

Isetan juga menjual pelbagai barangan buatan Jepun  berkualiti tinggi dan eksklusif yang jarang atau belum pernah kita temui di gedung-gedung lain.

Pasar raya Jepun: Antara tarikan kepada pengunjung ialah produk makanan dan ulam ala Jepun yang unik, segar  dan lazat. Ramai yang berkunjung semata-mata kerana memenuhi keinginan selera makanan Jepun mereka.

Kad Keahlian: Isetan menghadiahkan pelanggan setianya dengan kad keahlian yang akan menikmati promosi, diskaun khas dan baucer-baucer hadiah.

Promosi Jualan Murah: Isetan sering mengadakan jualan murah di mana maklumat mengenainya diedar melalui hebahan media atau edaran brosur atau flyer dari masa ke semasa.

Lokasi Berdekatan & Waktu Operasi

Layari : https://www.isetankl.com.my untuk mendapatkan maklumat barangan secara dalam talian atau online serta untuk mengetahui lokasi gedung Isetan.

Iklan terkini
Peruncit - gedung serbaneka