Aeon lokasi dan waktu operasi

Iklan Aeon

Di mana untuk menjumpai kedai

Baca lebih lanjut

Mengenai Aeon Retail

Kumpulan Syarikat Aeon terdiri daripada Aeon Retail Co., Ltd. dan kira-kira 300 anak syarikat yang disatukan dan syarikat sekutu. Selain operasi pasar raya dan kedai serbaneka, Aeon Retail juga aktif dalam operasi kedai khusus, pembangunan dan operasi pusat membeli-belah, perniagaan dan perkhidmatan kad kredit. Kumpulan Syarikat Aeon Retail adalah peruncit bersepadu Jepun dan aktif bukan sahaja di Jepun tetapi juga di seluruh ASEAN dan China.

Pasaraya Aeon Retail  dikenali sebagai Jaya Jusco di kalangan rakyat Malaysia. Yang menarik tentang sejarah Pasaraya besar Aeon Retail di Malaysia ialah ia ditubuhkan di pada tahun 1984 sebagai respons kepada permintaan Perdana Menteri Malaysia Dato 'Seri Dr. Mahathir untuk membantu memodenkan anda industri runcit di Malaysia menggunakan kepakaran pengurusan yang paling maju di dunia. Dr. Mahathir percaya bahawa pemodenan industri runcit amat penting untuk pertumbuhan ekonomi negara. Sebelum ini, pada tahun 1983 Dr Mahathir melawat Tokyo dan bertemu dengan Presiden JUSCO Co., Ltd., Encik Takuya Okada untuk membincangkan cadangan membawa nama JUSCO ke Malaysia.

Gedung Aeon Retail berkonsep konsep kompleks beli-belah atau mall kebanyakannya terletak di kawasan kediaman dan memenuhi kumpulan berpendapatan sederhana Malaysia. Nama 'Aeon Retail' hari ini memang sudah asing lagi dan menjadi pilihan ramai rakyat Malaysia untuk membeli belah. Antara lokasi yang terdapat gedung Aeon Retail yang terbesar dan popular di Malaysia ialah di Kota Bharu dan Tebrau, Johor Bahru, Menurut pihak pengurusan,  Aeon Retail dipandu oleh falsafah 'Pelanggan Pertama' yang tidak berubah. Matlamatnya adalah untuk meningkatkan pengalaman membeli-belah untuk membuat pelanggan tersenyum setiap kali mereka membeli-belah.

Kenapa Orang Ramai Suka Membeli-belah di AEON Retail

Lokasi Berdekatan & Waktu Operasi

Layari: https://www.aeonretail.com.my untuk mendapatkan maklumat secara online mengenai promosi jualan murah lokasi gedung Aeon Retail.

Jenis kedai
Iklan terkini
Peruncit - barang runcit