Cold Storage lokasi dan waktu operasi

Di mana untuk menjumpai kedai

Baca lebih lanjut

Mengenai Cold Storage

Penyimpanan Sejuk 1896 bermula di Malaysia (Malaya). Cold Storage adalah antara syarikat terawal yang mempelopori stor penyimpanan sejuk hasil segar secara pukal sejak sekian lama. Ketika itu jangkauannya meluaskan ke Negeri-negeri Melayu Bersekutu yang terdiri daripada Selangor, Perak, Pahang dan Negeri Sembilan.

Cawangan runcit pertama  Cold Storage pula dibuka oleh Syarikat di McArthur Street yang dimiliki oleh Syarikat Perdagangan Selat. Pada 1909 K.A Stevens dan Fred Heron untuk merintis jalan ke bandar Ipoh iaitu sebuah bandar perlombongan timah. Cold Storage menyediakan perniagaan depot runcit dan borong, lengkap dengan ruang penyimpanan sejuk yang mampu memegang lima tan daging dan produk beku. Beberapa tahun berikut, cawangan-cawangan Cold Storage telah ditubuhkan di Klang, Pulau Pinang, Taiping dan Telok Anson.

Hari ini, Cold Storage yang menggelar diri mereka ‘The Fresh Food People’ memiliki dan beroperasi dengan 14 buah kedai yang juga terdapat di Melaka, Pulau Pinang, Johor dan Sarawak. Nama Cold Storage sudah tidak asing lagi pada rakyat Malaysia, yang sedia mengakui bahawa produk-produknya paling  segar dan selamat. Jenama First Choice yang dimiliki Cold Storage menawarkan produk kualiti premium pada harga yang hebat.

Secara umunya, Cold Storage menjual hasil segar seperti daging, buah-buahan dan sayur-sayuran dan barangan roti kepada keperluan isi rumah anda seperti pembersihan, kesihatan, kecantikan serta lain-lain  produk yang jarang terdapat di pasar raya lain seperti bunga-bunga segar, buah markisa dan pemasak nasi elektrik.

Kenapa Orang Ramai Suka Membeli-belah di Cold Storage

Pilihan Lebih baik: Pelbagai pilihan buah-buahan dan sayur-sayuran yang terbaik dan segar ditawarkan yang. Juga terdapat pilihan makanan laut import atau hasil tempatan ditangkap dihantar ke Cold Storage  setiap hari, sementara ikan yang diimport seperti salmon diterbangkan. Cold Storage menjual pelbagai jenis unggas, daging lembu dan kambing termasuk yang diimport.  Juga terdapat jenama-jenama import yang eksklusif seperti Waitrose dan Booths dari UK, Casino dari Perancis dan Monte Verde dari Itali. Selain itu wain dan minuman keras yang boleh didapati di seksyen bukan halal.

Khidmat Pelanggan: Cold Storage sentiasa bersedia untuk membantu pelanggan mereka memilih makanan laut atau daging di mana mereka akan bantu pelanggan untuk membersihkan, memotong dan membungkusnya menurut keperluan.

Memenuhi Cita-rasa Pelanggan: Pelanggan yang mengutamakan produk antarabangsa khusus dari Asia dan eksotik akan dengan senang hati mengetahui bahawa terdapat makanan dari serata Asia seperti  dari Jepun, Korea, Taiwan, Thailand dan India,  sebagai contoh serbuk kari dari India yang dinamakan patak,   

Membeli-belah dengan Mudah dan Selesa: Cold Storage menyediakan makanan dan minuman segera serta tempat duduk (tersedia di kedai terpilih), iaitu sebuah kafe bergaya yang terdapat pelbagai roti dan kek baru, quiche dan pai, serta kopi dan teh yang berkualiti, ini pastilah tempat untuk dilihat. Perkhidmatan hantaran barangan ke rumah turut di sediakan.

Lokasi Berdekatan & Waktu Operasi

Layari: https://www.coldstorage.com.my untuk mendapatkan maklumat promosi dan katalog senarai harga produk-produk Cold Storage atau bertujuan untuk membeli-belah secara online serta menjejaki lokasi kedai Cold Storage di seluruh Malaysia.

Iklan terkini
Peruncit - barang runcit